ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

9/2/11

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ TV-100 KAI FM-100

- 22 εκ. ευρώ έχει στα ταμεία του ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως τουλάχιστον υπολογίζει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
- Ο Μπουτάρης μιλάει για τα δικαιώματα των ομοφυλοφύλων, των Εβραίων και των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη αλλά όχι των εργαζομένων στην ΔΕΠΘΕ...


Περίπου 20-22 εκ ευρώ έχει στα ταμεία του σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ωστόσο οι περίπου 170 υπάλληλοι της ΔΕΠΘΕ παραμένουν απλήρωτοι. Δηλαδή ο κ. Μπουτάρης
, στις 30 Ιανουαρίου κατέβαλε τους μισθούς στους 4.200 υπαλλήλους του δήμου κανονικότατα αλλά «ξέχασε» να κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους της TV-100 και του FM-100!

Είχε προηγηθεί μία πραγματική ιλαροτραγωδία, από την «ομάδα Μπουτάρη». Την Παρασκευή ο Χασδάι Καπόν έλεγε στο διοικητικό συμβούλιο ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και μέχρι να βρεθούν, οι εργαζόμενοι δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν.

Τα λεφτά όμως βρέθηκαν την επόμενη μέρα, όταν ο «φωστήρας εξ Αθηνών» Φίλιος Στάγκος διαβεβαίωσε (σε σύσκεψη δημοσιογράφων το Σάββατο) ότι η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά. Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Σοφία Ασλανίδου, που όμως είχε την ίδια ακριβώς βαρύτητα με την προηγούμενη.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, καθώς η ομάδα Μπουτάρη φαίνεται να ακολουθεί μία εκδικητική στάση απέναντί τους. Κανείς από την ομάδα αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις αγωνίες των εργαζομένων, την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες τους.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δημιουργεί θόρυβο υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των Εβραίων και των Τούρκων μέσα στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν ισχύει γι’ αυτόν το ίδιο με τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της ΔΕΠΘΕ. Και όλα αυτά την ώρα που οι απολύσεις συνεχίζονται.

Αλλά το ερώτημα παραμένει: Λεφτά υπάρχουν; Χτες, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, έκανε την εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή η απάντηση είναι «ναι, υπάρχουν».

Και υπολόγισε ότι εάν προσθέσει κανείς τα 6,5 εκ. ευρώ που άφησε η προηγούμενη διοίκηση (κάτι που δεν αμφισβητείται αφού έχει παρουσιαστεί και το έγγραφο του ταμείου) συν τα 4,5 της τακτικής επιχορήγησης, συν τα 6,5 της δόσης Ιανουαρίου των ανταποδοτικών τελών, συν τα έσοδα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (από τα οποία κάθε Ιανουάριο καταβάλλονται συνολικά περίπου 150.000 ευρώ κάθε μέρα), καταλήγει σε ένα νούμερο γύρω στα 20, ίσως και 22 εκ. ευρώ, όπως είπε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ακούει κανείς;
X.N.












ΠΗΓΗ: TaXalia.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger