ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

3/2/11

ΕΠΑΝΟΜΗ: ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

«Μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία και υπομονή εκ μέρους μας, η κατάσταση με τους δρόμους στην τοποθεσία, ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ έφτασε στο απροχώρητο. Από τον Μάιο του 2010, όταν και ξεκίνησε το "έργο"( αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι αυτό το απίστευτο ρεσιτάλ προχειρότητας και ερασιτεχνισμού ) εκσκαφής...
των δρόμων και τοποθέτησης σωληνώσεων αποχέτευσης, επίκειται η ασφαλτόστρωσης τους, η οποία όμως ποτέ δεν έγινε.
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή ( στην συντριπτική πλειοψηφία ¨υγειονομικού ενδιαφέροντος¨) και οι κάτοικοι που μένουμε εδώ, μετά από αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις του απερχόμενου δημάρχου για ασφαλτόστρωση μέσα στο καλοκαίρι, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί έχουμε φτάσει στα όριά μας. Η περιοχή έχει υποστεί εγκληματική υποβάθμιση και είναι απαγορευτική τόσο για κατοικία όσο και επαγγελματική δραστηριότητα.
Όσο αναφορά τους διαμένοντες κατοίκους υποφέρουμε από απίστευτα σύννεφα σκόνης που σηκώνονται καθώς περνούν τα αυτοκίνητα όταν επικρατεί καλοκαιρία, ( δεν είναι λίγοι αυτοί που παραπονιούνται για αναπνευστικά προβλήματα ), ενώ το ίδιο ισχύει για τα καταστήματα που προβαίνουμε σε ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών μας αντιμετωπίζοντας εμφανή μείωση πελατείας.
Όταν ο καιρός είναι βροχερός, ο τόπος μοιάζει βομβαρδισμένος, με δεκάδες λακκούβες, καθιζήσεις και τόνους λάσπης που όχι μόνο δυσχεραίνουν αλλά ζημιώνουν την παραμικρή διέλευση αυτοκινήτων στην περιοχή. Η δε πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.
Είναι αξιοσημείωτο ότι παραδοσιακά το ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ αποτελεί χώρο τέλεσης του θεσμού των ΑΡΓΥΡΙΩΝ. Επίσης στο χώρο υπάρχουν δύο παιδικές χαρές οι οποίες προορίζονται για την αναψυχή των παιδιών, η οποία φυσικά κάτω από τις παρούσες συνθήκες αντί να προάγει, βλάπτει την υγεία των μικρών μας φίλων και όλα αυτά με την συνδρομή του Δήμου. Δυστυχώς με την αμέλεια και τους ατυχείς χειρισμούς σας έχετε καταστήσει την περιοχή αλλά και το σύνολο της Επανομής εχθρική προς τον άνθρωπο, τον πολίτη και την επιχείρηση.
Ας μας εξηγήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ποιος ο λόγος όταν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, που πληρώνουμε τόσα δημοτικά τέλη ( μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ ) και επιβαρυνόμαστε με το 0,5% των συνολικών εσόδων μας οι επιχειρήσεις για ένα Δήμο που αντί να βρίσκεται στο πλευρό μας, όπως θα ήταν το αναμενόμενο, αποδεικνύεται αρνητικός και επιζήμιος για τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες και την αξιοπρεπή διαβίωσή μας, σε μία ομολογούμενος δύσκολη συγκυρία για όλους, δημιουργώντας περίσσεια προβλήματα παρά συμβάλλοντας στην λύση τους.
Έτσι οραματιζόσαστε την ανάπτυξη της Επανομής, γυρίζοντας στο χθες;
Πολίτες και επιχειρήσεις αγανακτήσαμε με την αδιαφορία και την αναβλητικότητα σας και αποφασίσαμε, σε πρώτα φάση : να επιδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Δήμο Θερμαϊκού όπου πλέον ανήκουμε, σε δεύτερη φάση : να προβούμε σε δημοσιοποίηση του όλου προβλήματος σε πρωινή εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικού καναλιού και παράλληλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε Τρίτη φάση : σε μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου.
Μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητα μας!
Περιμένουμε νέα σας».







Κωνσταντίνος Παλάβρατζης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger