ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

2/2/11

ΔΙΗΜΕΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος με αίτημα την κάλυψη της μισθοδοσίας των έκτακτων καθηγητών Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να επιλυθεί το ζήτημα της μισθοδοσίας έκτακτων καθηγητών δίνει ο πρόεδρος και η διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει ανταπόκριση στην κατεύθυνση κάλυψης της μισθοδοσίας των εκτάκτων καθηγητών, τότε θα η διοίκηση θα προχωρήσει σε κλείσιμο του Ιδρύματος στις 7 και 8 Φεβρουαρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο αναστέλλεται η λειτουργία του πανεπιστημίου αν το υπουργείο Παιδείας επιμείνει στη λογική των περικοπών. Δραματική έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας απευθύνει και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά. Το ίδρυμα έχει αναστείλει τη λειτουργία του λόγω μη πληρωμής του προσωπικού!

Από Θεσσαλονίκη ο διάλογος

Την ίδια ώρα συνεχίζεται, από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, ο διάλογος για την ανώτατη εκπαίδευση, ενώ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δυναμιτίζει και πάλι το κλίμα προαναγγέλλοντας ότι “οι πρυτάνεις δεν θα έχουν πλέον δικαιοδοσία για το άσυλο”.

Την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από πρωτοβουλία του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου και με τη συμμετοχή πρυτάνεων από οκτώ ανώτατα ιδρύματα (Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης, Ιονίου, Αιγαίου, Ιωαννίνων) θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις για την ανώτατη παιδεία. “Υπήρξε μια κακή πληροφόρηση. Ο διάλογος για την ανώτατη παιδεία συνεχίζεται” εξήγησε στη “Μ” ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Στο μεταξύ ανοιχτή επιστολή με τίτλο “Τα πανεπιστήμια να μείνουν ανοιχτά και ζωντανά” κατέθεσαν 20 πανεπιστημιακοί καθηγητές παίρνοντας μέρος στη δημόσια διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έριξε λάδι στη φωτιά προαναγγέλλοντας ότι “θα αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις η διαχείριση του ασύλου μέσω της γενικότερης αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας των ΑΕΙ, που θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Με το νέο μοντέλο διοίκησης των ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας στα αγγλοσαξονικά πρότυπα, θα καταργηθεί το γενικευμένο καθεστώς ανομίας που οφείλεται στην παντελή έλλειψη αξιολόγησης και ελέγχου, ενώ στην είσοδο όλων των πανεπιστημίων θα υπάρχει ιδιωτική φύλαξη”.












ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger