ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

28/2/11

ΑΘΗΝΑ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε 140 πόλεις του κόσμου, για λογαριασμό του βρετανικού περιοδικού Economist, η Αθήνα χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη πόλη στη Δυτική Ευρώπη.


Το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τα σοβαρά προβλήµατα στις υποδοµές –ειδικότερα στο οδικό δίκτυο – ευθύνονται για τον χαρακτηρισµό της Αθήνας, ως της πόλης µε τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται για 5η συνεχή χρονιά το Βανκούβερ στο Καναδά, ως το καλύτερο, το πιο ανθρώπινο και το πιο φιλόξενο μέρος για να ζήσει κάποιος μόνος ή με την οικογένεια του.

Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Μελβούρνη και η Βιέννη, ενώ τελευταία τερµατίζει για άλλη µία χρονιά η Χαράρε, στη Ζιµπάµπουε.

Με βαθµολογία 81,2% – οριακά πάνω από τα επίπεδα βιωσιµότητας – και άριστα το 100, η Αθήνα τερµάτισε και φέτος στην63η θέση, µόλις µία θέση πάνω από το Σαντιάγο, στη Χιλή.

Το Βανκούβερ απέσπασε βαθμολογία 98% στους 30 δείκτες των πέντε υπό εξέταση κατηγοριών, σταθερότητα, ιατρική περίθαλψη, πολιτισµός -περιβάλλον, παιδεία και υποδοµές.

Άριστα σηµείωσε στην υγειονομική περίθαλψη, το εκπαιδευτικό σύστηµα, τον πολιτισµό και το περιβάλλον, ενώ λίαν καλώς πήρε στον τοµέα της εγκληματικότητας καταγράφοντας πολύ χαµηλά ποσοστά.

Ακόμη, το Λονδίνο που θα φιλοξενήσει του χρόνου τους Ολυµπιακούς Αγώνες, σηµείωσε πολύ µικρή πρόοδο ανεβαίνοντας µία θέση – από την 54η πέρσι στην 53η φέτος.
Σε γενικές γραμμές οι περισσότερες πόλεις της Δυτ. Ευρώπης θεωρούνται ιδανικές για να ζει κανείς, καθώς συγκεντρώνουν κατά μέσο όρο βαθμολογία μεγαλύτερη του 90%.

Ο Τζον Κόπστεϊκ συντάκτης της έκθεσης δήλωσε ότι «Οι σχετικά αραιοκατοικηµένες πόλεις µμεσαίου µεγέθους στα ανεπτυγµένα κράτη τείνουν να συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθµολογία, καθώς διαθέτουν όλες τις παροχές σε επίπεδο πολιτισμού και υποδοµών, καθώς και λιγότερα προβλήματα που προκαλούνται από την εγκληματικότητα ή τον συνωστισµό».

Στις ΗΠΑ, την υψηλότερη υψηλότερη βαθµολογία συγκεντρώνει το Πίτσµπουργκ, το οποίο βρίσκεται στην 29η θέση – ακριβώς πάνω από τη Χονολουλού – ενώ το Λος Άντζελες έπεσε τρεις θέσεις καταλαμβάνοντας την 44η.













ΠΗΓΗ: econews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger