ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

28/2/11

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΖΗΤΑ Η Ν.Δ

Την άρση του χαρακτηρισμού της Θεσσαλονίκης ως παραμεθορίου περιοχής ζήτησε ο βουλευτής της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Ο κ. Καράογλου εξέφρασε την εκτίμηση, ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα εισροής κεφαλαίων το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 1892/1990 για τις παραμεθόριες περιοχές.
«Αυτό στην πράξη σημαίνει» αναφέρει ο βουλευτής «ότι, για την αγορά ενός ακινήτου από μη Έλληνα πολίτη, απαιτούνται μια σειρά γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες, που δρουν ανασταλτικά για την ανάπτυξη επενδύσεων στην περιοχή».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. επέμεινε ότι ο αποχαρακτηρισμός της Θεσσαλονίκης ως παραμεθορίου θα αποτελέσει τονωτική ένεση στον τομέα της αγοράς ακινήτων αλλά και στην ενίσχυση των επενδύσεων.

Η απάντηση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Ρήγας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, υπογράμμισε ότι «θα συμμετάσχει σε κάθε πρωτοβουλία που θα αφορά στην επανεξέταση των ρυθμίσεων κατάρτισης δικαιοπραξιών στις χαρακτηριζόμενες ως παραμεθόριες περιοχές της Επικράτειας».

Παράλληλα, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι, με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να αρθεί ο χαρακτηρισμός κάποιας από τις περιοχές που σήμερα χαρακτηρίζονται παραμεθόριες ή να χαρακτηριστούν και νέες.













ΠΗΓΗ: zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger