ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

3/2/11

ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΔΙΑΒΕΒΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων διαβεβαιώνουν ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) θα εξακολουθήσουν να έχουν δωρεάν μετακινήσεις ή τις εκπτώσεις που δικαιούνται, παρά το προσωρινό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη υπογραφή από το υπουργείο Υγείας της σχετικής σύμβασης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Λεωφορείων.
Σύμφωνα με απάντηση των...
στελεχών του υπουργείου Μεταφορών, κατόπιν σχετικής ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, υπάρχει παλαιότερη υπουργική απόφαση που προβλέπει πως ακόμη και αν έχει λήξει η σύμβαση του αρμόδιου υπουργείου με τα αστικά λεωφορεία, η κάρτα ισχύει μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης, ενώ στους οδηγούς των αστικών λεωφορείνω δεν έχει δοθεί εντολή να μη δέχονται τις υπάρχουσες κάρτες των ΑμΕΑ.

Διευκρινίζεται ότι δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή έκπτωση στο εισιτήριο έχουν ειδικές ομάδες πολιτών, όπως ΑμΕΑ, στρατιώτες, αστυνομικοί, φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών κ.α.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, τα δελτία - κουπόνια ελευθέρας μετακίνησης που χορηγήθηκαν για το 2010, θα ισχύουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011. Μέχρι τότε, τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να παραλάβουν τα νέα δελτία από τις διευθύνσεις Πρόνοιας.

ΠΗΓΗ : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger