ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

16/2/11

"ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ": ΑΝ ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ, ΜΕΙΩΜΕΝO ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Απτόητες, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει το κύμα των “τζαμπατζήδων”, συνεχίζουν να εφορμούν σε αστικά λεωφορεία και διόδια οι κινήσεις πολιτών που δείχνουν ανυπακοή στη πληρωμή των εισιτηρίων.


Οι “Επιβάτες Θεσσαλονίκης” οργανώνουν αύριο πικετοφορία στην αγορά της πόλης και στη συνέχεια καταλήψεις σε περίπου 20 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ έχουν αποφασίσει πως, αν τελικώς ποινικοποιηθεί η μη πληρωμή εισιτηρίου, θα προτρέψουν τους πολίτες να πληρώνουν τουλάχιστον μειωμένο.

Η πικετοφορία θα γίνει από τα μέλη της κίνησης αύριο το πρωί στις αγορές Καπάνι και Μοδιάνο, με στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για της δράση και την παρέμβασή τους στα λεωφορεία. Το ενημερωτικό υλικό που θα διανεμηθεί θα είναι στην ουσία οδηγός για τους πολίτες που μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία, οι οποίοι θα ενημερώνονται για ποιους λόγους δεν πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο. Μετά την εξόρμηση στις αγορές οι “Επιβάτες” θα μεταβούν στο άγαλμα Βενιζέλου, από όπου σκοπεύουν να καταλάβουν τουλάχιστον 20 λεωφορεία διαφόρων γραμμών του ΟΑΣΘ προτρέποντας τους πολίτες για άλλη μια φορά να μην πληρώσουν εισιτήριο.

“Το μήνυμα που περνάμε στους πολίτες είναι το ίδιο και θα παραμείνει το ίδιο μέχρι να νικήσουμε. Δεν θα σταματήσουμε αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τις αυξήσεις στην τιμή του εισιτηρίου”, τόνισε το μέλος των “Επιβατών Θεσσαλονίκης” Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Επόμενη εξόρμηση της κίνησης θα γίνει το επόμενο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, οπότε οι “Επιβάτες” καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από όπου θα πραγματοποιήσουν πορείας διαμαρτυρίας μέχρι τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου 90.

Ανυπάκουοι, όχι τζαμπατζήδες

Τα μέλη των “Επιβατών” επιμένουν να μην αποδέχονται τον προσβλητικό όρο “τζαμπατζήδες” που τους προσέδωσε ο υπουργός Μεταφορών κ. Ρέπας, καθώς είναι, όπως λένε, απλώς ανυπάκουοι στο κυβερνητικό χαράτσι που επιβλήθηκε στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ και στα διόδια. Μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι να απαντήσουν στην κυβερνητική απειλή ότι θα οδηγούνται στα δικαστήρια όσοι δεν πληρώνουν εισιτήρια, ζητώντας από το επιβατικό κοινό να πληρώνει μειωμένο εισιτήριο.

“Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, ούτε να λυγίσουμε στις κυβερνητικές απειλές. Αλλά, αν τελικώς μετατραπεί σε αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα η μη ακύρωση του εισιτηρίου, τότε θα προτρέπουμε τον κόσμο αντί να πληρώνει 1 ευρώ να πληρώνει 0,50 λεπτά, δηλαδή μειωμένο εισιτήριο”, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Οι “Επιβάτες Θεσσαλονίκης” πρόκειται να συμπαρασταθούν και σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων που κατεβαίνουν στους δρόμους, όπως και στους αγρότες, όποτε και αν αρχίσουν οι κινητοποιήσεις τους.













ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger