ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

5/2/11

ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Τη δωδέκατη ημέρα απεργίας πείνας διανύουν οι 300 μετανάστες, 50 εκ των οποίων στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Μετανάστες και πρόσφυγες (άντρες και γυναίκες), από ενώσεις και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων του Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συνάντηση- συνέλευση με τους μετανάστες- απεργούς πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι από το Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα», τη Νιγηριανή Κοινότητα, την Συνέλευση Ενοίκων του Ξενώνα Προσφύγων, την Επιτροπή Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, καθώς και μετανάστες – πρόσφυγες από τη Σενεγάλη, το Ιράν και το Ιράκ, αφού επισκέφτηκαν τους απεργούς πείνας στον 7ο όροφο του Ε.Κ.Θ, όπου στεγάζονται, προσφέροντας μάλιστα οικονομική ενίσχυση για τον αγώνα τους, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους τονίζοντας πως: «ο αγώνας των 300 μεταναστών – απεργών πείνας για νομιμοποίηση είναι κοινός αγώνας όλων των μεταναστών και προσφύγων».

Τη Δευτέρα 7/2 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί νέα κοινή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην οποία θα καλεστούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη των ενώσεων και κοινοτήτων
μεταναστών και προσφύγων. Επίσης, την Τετάρτη 9/2 στις 18: 00 θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία μεταναστών και προσφύγων,έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Την Κυριακή 6/2 στις 19:00 στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τα Σωματεία: Μισθωτών Τεχνικών, Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών και Αποκλειστικών Νοσηλευτριών Μακεδονίας – Θράκης, καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλα τα εργατικά
σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους σε εκδήλωση- ενημέρωση για τον αγώνα των μεταναστών - απεργών πείνας.












 ΠΗΓΗ:  allilmap.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger