ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

10/1/11

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ "ΟΠΛΟ" ΤΟΥ

Σε νέο επίκεντρο των κινητοποιήσεων του κινήματος κατά των διοδίων εξελίσσεται η περιοχή γύρω από τη Στυλίδα και ειδικότερα ο σταθμός της Πελασγίας, με πρωταγωνιστή τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο της...
πόλης, Απόστολο Γκλέτσο.

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας καθημερινά βιώνουν τον παραλογισμό στον σχεδιασμό της τοποθέτησης διοδίων καθώς, ακόμα και για να πάνε στα χωράφιά τους, θα χρειάζεται από την Τρίτη να καταβάλουν στα διόδια της Πελασγίας το αντίτιμο των 2,60 ευρώ, αφού παύουν να ισχύουν οι κάρτες που είχαν προμηθευθεί για την δωρεάν διέλευσή τους από τον συγκεκριμένο σταθμό.

Και φυσικά οι διαδρομές αυτές δεν γίνονται μια ή δύο φορές την ημέρα αλλά τουλάχιστον 15 με 20. Από τον υπολογισμό προκύπτει, λοιπόν, ότι ένας κάτοικος θα χρειάζεται καθημερινά περισσότερα από 30 ευρώ για να κάνει καθημερινές διαδρομές.

Την ίδια ώρα παραμένει «παγωμένη» η διαδικασία κατασκευής παράπλευρων οδών ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μην χρειάζεται να περνούν από τα διόδια. Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών έχουν προβάλει ως δικαιολογία ότι ορισμένες από τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις έχουν κριθεί ασύμφορες.

Το «πικρό ποτήρι» για τους κατοίκους ξεχείλισε όταν αντιλήφθηκαν ότι η κάρτα της δωρεάν διέλευσης δεν θα ανανεωθεί. Με μπροστάρη τον Δήμαρχο Στυλίδας και με τη χρήση μηχανημάτων του Δήμου, γκρεμίστηκαν οι προστατευτικές μπάρες για να ανοίξει δίοδος προς ήδη υπάρχοντες δημοτικούς δρόμους. Ο κ. Γκλέτσος, μάλιστα, παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Η αντίδραση αυτή, πάντως, δεν πτόησε τους υπευθύνους της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια, αφού όταν αποχώρησαν τα μηχανήματα του Δήμου, αποκατέστησαν τις μπάρες και έκλεισαν την πρόσβαση στους δημοτικούς και παράπλευρους δρόμους επικαλούμενοι την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Τι απαντά σε όλα αυτά ο Απόστολος Γκλέτσος που μίλησε στη zougla.gr. Πρώτον, η υλοποίηση παράπλευρων δρόμων ήταν υποχρέωση που προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης. Δεύτερον, τα περί ασύμφορων απαλλοτριώσεων είναι δικαιολογίες αφού οι δημοτικοί δρόμοι υπάρχουν ήδη. Τρίτον, την Τρίτη το πρωί στις 08:00 θα επαναληφθεί η διαδικασία της Δευτέρας με επικεφαλής, πάλι, τον ίδιο επάνω σε μηχανήματα του Δήμου για να ανοίξει τις προστατευτικές μεταλλικές μπάρες. Τέταρτον, επαναλαμβάνει την έκκληση του για κατασκευή κόμβου στην περιοχή γιατί ο δρόμος στο σημείο είναι επικίνδυνος και, όπως λέει χαρακτηριστικά, όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

                                                                                                                                                        Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger