ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

13/1/11

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Σε ιδιώτες θα αναθέσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων τους δήμοι πέντε νομών της δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Σκαι.


Πρόκειται για τους Δήμους  Γρεβενών, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, οι οποίοι μαζί με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ίδρυσαν την εταιρεία Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας που έχει την ευθύνη του διαγωνισμού.

Η διάρκεια της συμφωνίας είναι 27 έτη, με τον ιδιώτη να αναλαμβάνει τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος, αλλά και την τροφοδοσία του μέσω δέκα σταθμών μεταφόρτωσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το έργο αφορά την κατασκευή και διαχείριση εγκαταστάσεων ανακύκλωσης, επεξεργασίας και καύσης, με προϋπολογισμό 116 εκατ. ευρώ.

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη διενέργεια του συγκεκριμένου διαγωνισμού με ΣΔΙΤ. «Το έργο αυτό εισάγει μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη στην υλοποίηση υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων, βασισμένη σε συστηματικό έλεγχο και παρακολούθηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων από τη διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να επιτευχθεί με τους κλασικούς τρόπους δημοπράτησης και υλοποίησης αντίστοιχων έργων», αναφέρει η ανακοίνωση των υπουργείων.



















ΠΗΓΗ: econews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger