ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

25/1/11

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΜΗΣ

Κάθε τάξη έχει υπολογιστή, τηλεόραση και βίντεο. Έξι τάξεις έχουν προβολέα με διαδραστικό πίνακα. Tο σχολείο έχει και φωτοβολταϊκά για το φωτισμό του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όχι, δεν είναι ένα σχολείο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για το 4ο δημοτικό Θέρμης, που είναι ένα από τα 801 ολοήμερα δημοτικά με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα.


Το συγκεκριμένο δημοτικό επέλεξε ως παράδειγμα η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, για να παρουσιάσει τα σχολεία με αναμορφωμένο πρόγραμμα και υποδομές, των οποίων η πιλοτική εφαρμογή άρχισε το Σεπτέμβριο. Άλλωστε το εν λόγω σχολείο το γνώριζε, αφού το είχε επισκεφθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Γενικότερος στόχος του υπουργείου είναι την επόμενη σχολική χρονιά όλα τα δημοτικά να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο, κάτι όμως που δύσκολα θα επιτευχθεί κυρίως εξαιτίας της έλλειψης υποδομών.

Κύριο στοιχείο διαφοροποίησης από τα υπόλοιπα σχολεία είναι η πληθώρα δραστηριοτήτων. Στη Θέρμη η ε’ τάξη συμμετείχε σε μορφωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και η στ’ τάξη σε άλλη στη Βουλή. Όλες οι τάξεις επισκέπτονται και παρακολουθούν μονοήμερα προγράμματα των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Επιπλέον οι μαθητές εκπονούν προγράμματα αγωγής υγείας (Διατροφής, Αγωγής τηλεόρασης, Διδάσκοντας τις αρετές) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (αειφορία, νερό, δράση, ενέργεια), κυκλοφοριακής αγωγής («Βαδίζω στη γειτονιά μου») και πολιτιστικών («Η Κωνσταντινούπολη μέσα στους αιώνες»). Παράλληλα οι μαθητές συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Comenius» με άλλες δεκαέξι χώρες, διοργάνωσαν θεατρική εβδομάδα με τη συμμετοχή όλων των σχολείων του δήμου Θέρμης, ενώ διατηρούν χορευτικό όμιλο και χορωδία.

Σήμερα λειτουργούν 801 ολοήμερα 12θέσια σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα με το μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό στο επίπεδο των περιφερειών. Καλύπτουν περίπου το 30% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού. Ειδικότερα από το σύνολο των 5.523 σχολείων και 674.000 μαθητών στα 801 σχολεία ΕΑΕΠ φοιτούν 204.206 μαθητές.












ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger