ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : kalatalesblog@gmail.com
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

14/1/11

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 2003

Σήμερα το πρωί άρχισε η δίκη των τεσσάρων διαδηλωτών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στα επεισόδια κατά της διάρκεια της Συνόδου Κορυφής το 2003 στη Θεσσαλονίκη.


Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, κάθισε ο Βρετανός Σάιμον Τσάπμαν, ο Σύρος, Σουλεϊμάν Ντακντούκ, ο Ισπανός, Φερνάντο Πέρεζ και ο Έλληνας, Μιχάλης Τραϊκάπης.

Ο τελευταίος, που είναι προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Σεπτέμβριο στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, για ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας, δεν παρίσταται στο δικαστήριο και εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Κατά την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, που διεξάγεται κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, κατέθεσαν μάρτυρες αστυνομικοί. Η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου.

Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Τσάπμαν σε κάθειρξη οκτώ ετών και έξι μηνών, σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκαν οι Ντακντούκ και Τραϊκάπης και σε φυλάκιση πέντε ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε ο Πέρεζ.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικόχαρακτήρα.















ΠΗΓΗ: zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger